Az incognito anno
A legrégebbi étterem,
a belváros szívében
A Liszt Ferenc tér mindig is fogalom volt Budapesten, eredeti színfoltot varázsolt elénk sokszínűségével, és ikonikus helyszíneivel. Egykor az irodalomé, a könyveké és a zenéé volt itt a főszerep, ma már leginkább a szórakozásé.
A kilencvenes évek első felében (1994) a máig működő Incognito volt az első „menő hely”, velünk kezdődött a tér vendéglátós élete. Az ezidőtájt fénykorát élő Liszt Ferenc téren az akkori tulajdonosok felismerték, hogy Budapestnek nagy szüksége van trendkávézókra, szabadtéri teraszos éttermekre, mert az idegenforgalomra, a városi közösségi kultúrára mind pozitív hatással vannak, így sorra nyíltak a divatos helyek, és az ezredforduló éveinek elejére már a belváros legszínesebb és legnyüzsgőbb szórakozónegyede alakult ki itt. Minden évben a jó idő beköszöntével, az összes vendéglátóhely hatalmas teraszokat nyitott, igazi mediterrán hangulatot adva a térnek.
*A felvételen az Incognito terasza látható közvetlenül nyitás előtt, ahogy a felszolgáló kirakodja az asztalokat és székeket. Az önmagát bár-étteremként meghatározó vendéglátóhely, a Liszt Ferenc tér első kávézója volt, amely napjainkban is működik.
Azok a 2000-es évek...
Az első körben 2000-ben felújított Cafe incognito, koktélbárként, mulatóként és rendezvényteremként üzemelt. Kezdetben sötét falakkal és gyertyafényes asztalokkal várta a vendégeit, majd az átalakítás után kapta trendi minimalista belső terét színes falaival, a dekorációt eredeti Vinyl jazz lemezek bekeretezett borítói adták.
A hely vonzotta az akkori mainstream acid jazz és funky zenét kedvelő huszonéveseket: több száz buli, sötétben csattant csókok, rezidens dj-k, vodka-Redbull és tömény szesz, amelytől csak vasárnap délután tértünk magunkhoz. Vajon te ott voltál?
“Liszt Ferenc tér nálam még mindig menő. Rossz látni, hogy már nem úgy dübörög, mint anno. Az Incognito az egyik nagy régi név, ami még működik, sőt… Igazából az egyetlen, ami máig azonos néven fut. Nálam nem tud hibázni. De tegyük hozzá, nem is hibázott 🙂 ”
Megkopott dicsőség
és új időszámítás
A nyitás óta eltelt években nemcsak a tér, a város is sokat változott. A korábbi bulinegyed Maginot-vonala, amely a Liszt Ferenc térnél kezdődött, majd a Ráday utcában ért véget áthelyeződött máshova. Sok hely tulajdonost cserélt és elveszítette régi varázsát, időközben egy generáció felnőtt, így a törzsvendégek is eltűntek.
Az étterem belső tere és terasza a felújítás előtt
A kissé fényét vesztett kultikus helyből teremtett egy új, élettel teli éttermet az új tulajdonos, 2013-ban. Értő kezekkel kezdett az épület teljes átalakításába, így még modernebb, letisztult belsőt kapott a vendégtér, a teraszunk egy részét is téliesítettük, igazodva a modern kor elvárásaihoz, azt sugallva az ide látogatóknak van itt a régi helyett valami új…
A munkafolyamat ezzel nem ért véget, folyamatosan bővítünk, szépítgetünk, újítgatunk, hogy barátságosabbá, hangulatossá tegyük a helyet, azzal a nem titkolt céllal, hogy visszanyerje a régi csillogását.
Az incognito napjainkban
Szívből jövő vendéglátás,
oldott hangulatban
Az elmúlt évtizedben, ahogyan a vendéglátás szektor, úgy mi is sok nehézséggel küzdöttünk; először a gazdasági válság, majd a Covid időszak, legutóbb az energiaválság és a munkaerőhiány állított elénk új kihívásokat. Egy valami azonban nem változott: a küldetésünk, hogy Liszt Ferenc tér régi miliőjét visszahozzuk, és a magyar konyhát menővé és vonzóvá tegyük, és barátságos és könnyed kiszolgálással tegyük páratlan élménnyé, a magyar közönség, és hozzánk érkező külföldiek számára egyaránt.
Az incognito család
Akik nélkül pedig nem létezne az incognito: az a profi és elkötelezett csapatunk, akik számára a vendéglátás nem csupán megélhetés, hanem életstílus is egyben, akik ugyanúgy hisznek a víziónkban, kivétel nélkül a problémamegoldás mesterei. Bár az évek során néhány tagunk lecserélődött végül mindig összeállt egy jó csapat és mára egy összetartó kis közösséggé kovácsolódtunk, és talán ebben rejlik a titkunk is.
a menedzsment
Ferhat Güray
az incognito tulajdonosa
2013-ban vette át az étterem működtetését az új török tulajdonos Ferhat Güray, akinek mindig is szívügye volt a magyar konyha és a minőségi vendéglátás. Évtizedek óta Magyarországon él és kicsit már magyarnak is vallja magát. Kulcsfigura az étterem életében, mindig biztatja a csapatot és büszkék vagyunk arra, ahogyan nap, mint nap hozzájárul ahhoz, hogy sikerre vigyük az éttermet.
“30 évvel ezelőtt még vendégként ültem itt az incognito teraszán, akkoriban a hely még koktélbárként működött. A mai napig érkeznek hozzánk nosztalgiázni olyan párok, akik itt ismerkedtek meg. Nem titkolt célunk az is, hogy újra magyar vendégekkel töltsük meg az egykor legendás Liszt Ferenc teret.”
Szklenár Gergely
Üzletvezető
Üzletvezetőnk Gergő, már tapasztalt régi motoros nálunk, ő tartja össze a csapatot, összehangolja az étterem napi működését valamint koordinálja a vendégtérben dolgozó kollégáink munkáját. Hihetetlen gasztronómiai szaktudását igyekszik átadni a többieknek is.
Bár feladatköre sok mindenre kiterjed, mégis mindig van ideje mosolyt csalni a kollégái arcára és mivel Gergő vérbeli vendéglátós, gyakran beáll a pályára is, udvarias hozzáállásával azonnal meg tudja nyerni a vendégeket.
Kovács Tamás
Üzletvezető helyettes
Újoncként, de kivételes lendülettel érkezett hozzánk Tomi, aki igazi világjáró, több éves külföldön szerzett tapasztalattal rendelkezik. Mindig pontosan ellenőrzi, hogy minden a helyén van e, az ő fennhatósága alatt nem csúszhat hiba a gépezetbe. Ha valamit elkezd, abból a maximumot hozza ki és ezt a hozzáállást másoktól is elvárja.
Ő az, aki a vendégélményt a csúcsra emeli nálunk és olyan különleges atmoszférát teremt a vendégeink számára, amellyel biztosan szebb lesz a napjuk és mosolyogva, jólakottan távoznak tőlünk.
Begyes Anna
Marketing-brand menedzser
Anna elsősorban brandépítéssel, arculattervezéssel, vizuális és-marketing kommunikációval, és éttermi stratégiai tervezéssel foglalkozik nálunk. Ő felel azért, hogy minden olyan legyen, amilyennek megálmodtuk vagy olyan, amilyenről mi még álmodni sem mertük.
Szerinte a gasztronómia egy szeretetnyelv, egy olyan kommunikációs eszköz, amely összehozza és szorosabbá fűzi a különböző korosztályok, kultúrák, családok, barátok, ismerősök és ismeretlenek közötti kötelékeket.
Lendületben tartja a csapatot, és szinte hihetetlen mennyi energia és kreativitás szorult ebbe a lányba.
az étterem lelke...
Nagy János
Executive Chef
Jani számára az étterem szerelem volt első látásra, már érkezésekor tudta, hogy új úton fog elindulni és itt nem csak konyha lesz! Ő a konyhánk mozgatórugója, ételeink megálmodója, folyamatosan kutatja az új ízek esszenciáját és fáradhatatlanul dolgozik a hagyományos ételek újra- gondolásán, gondosan ügyelve arra, hogy azért mindig legyen bennük egy kis fricska.
A magas minőség elkötelezett híve, fontosnak tartja az új generáció inspirálását. Szenvedélye a folyamatos változás, hiszi, hogy mindig van miben jobbnak lenni, és hogy csak felemelkedni lehet…
Kocsis Balázs
Sous Chef
Balázs igazi csapatjátékos, mindenkivel jó viszonyt ápol, barátságos mentalitásával, jó humorával és állandó jó kedélyével mindig gondoskodik arról, hogy ez ránk is átragadjon.
Szerinte a főzés szeretete az, ami a végső ízt megadja az ételeknek, friss alapanyagokból készített, hagyományos és szezonális fogásokat varázsol nap, mint nap a vendégeink asztalára, hogy számukra a nálunk eltöltött idő, ízeket és illatokat idéző emlékké válhasson.
Horváth Dániel
Cukrász, szakács
Dani a konyhánk legfiatalabb tagja, rögtön az iskolapadból került hozzánk, első munkahelye ennél nagyobb lendülettel nem is indulhatott volna. Hihetetlenül szorgalmas és alázatos, miközben próbálgatja a szárnyait, egy személyben ő lett a zenefelelősünk, és a konyha pavarottija is.
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Dani ilyen remekül beilleszkedett és hamar megtalálta a helyét a konyhában. Fontosnak tartja, hogy olyan helyen dolgozzon ahol tényleg fiatalos a közeg és lépésről lépésre beletanulhat a szakmába.
akik felráznak...
Sas Enikő
Barmaid
A Liszt Ferenc tér első koktélbárjában, az italkínálatnak legalább annyira meghatározónak kell lennie, mint az ételeknek. Enikő 10 éve oszlopos tagja a csapatunknak, mára már nélkülözhetetlen láncszeme az incognitonak, ezzel együtt ő a csapatunk legvidámabb tagja is, az igazi girlpower, aki mindig ad egy kis pozitív energiát.
Koktéljain otthon, saját konyhájában is kísérletezik, amelyek rendre az itallapra is felkerülnek, így mindig csodálatos és esztétikus italkölteményekkel nyűgözi le a betérő vendégeket. Szerinte a bartender szakma tulajdonképpen hivatás, amelyet félgőzzel és félszívvel nem lehet űzni.
Németh Zoltán
Bartender
Zoli végigjárta a vendéglátás minden lépcsőfokát, számos területre van rálátása, de végül a bárban kötött ki, és ma már olyan munkája van, amely észrevétlenül a hobbijává vált. Egy ideje már nálunk gyakorolja az italkészítés tudományát és teljesen egyedi látásmóddal keveri az italokat.
Szerinte a pult bőven ad teret a kibontakozásnak, ez a játszóterük, ahol bőven kiélhetik a kreativitásukat. Ezekből a kísérletekből születnek a signature koktéljaink, amelyekkel bartendereink nap, mint nap bemutathatják neked Budapest legvagányabb italait, úgy ahogyan még sohasem kóstoltad…
a legvidámabb pálya...
Galyas Zoltán
Felszolgáló
Rangidős felszolgálónk Zoli mindenkit képes megnevettetni és olyan, mint egy forgószél mindenhol ott van és mindenhova odér, mindezt úgy teszi, hogy közben mindig mosoly van az arcán. Az incognitoban a változatosságot és a kihívásokat szereti.
A vendégek imádják és mindent elkövet azért, hogy minden igényüket kielégítve egy kis pluszt csempésszen az itt eltöltött időbe, amitől szebb lesz a napjuk és alkalommá varázsoljon egy egyszerű étkezést is. A vendégektől kapott pozitív visszajelzések plusz energiával töltik fel. Ha Zoli asztalához kerülsz, nála biztosan jó kezekben leszel!
Nagy Szurmai Ferenc
Felszolgáló
Feri a legkedvesebb és a legsegítőkészebb közöttünk, őrá bárki bármikor számíthat és biztosan ő lesz az első, aki segít átemelni a babakocsit a küszöbön. Rengeteget lehet vele nevetni és ezt a pozitív, mindig jókedvű mentalitást igyekszik átmenteni a munkájába, hiszen másképp nem is tudná csinálni.
Ha megkérdeznénk tőle, hogy mi a motivációja azt válaszolná, hogy a vendégek, azok az emberek, akiktől pozitív visszajelzést és építő kritikát kapnak, akiknek igazán számít a véleménye, mert az segít bennünket abban, hogy a legjobbak lehessünk.
Tótszegi Márk
Felszolgáló
Mr. lazán tökéletes. Márk a kommunikáció nagymestere, amellett, hogy tökéletesen beszél angolul, kiválóan ráérez arra, hogy pontosan mire is vágynak az emberek. Nála nem csupán az a lényeg, hogy a hozzánk érkező vendégek egy finomat egyenek, számára fontos, hogy minél több edukáló tartalmat is megosszon, általa magát az ételt, az italt, egy történetet is megismerhettek.
Igazán könnyed és gördülékeny vele a kommunikáció és a szakértelme mellett igyekszik mindent hanyag eleganciával csinálni, egyáltalán nincs megfelelési kényszere, amiért kicsit irigykedünk is rá…
Bagó Tünde
Felszolgáló
Tündi a mi kis üdvöskénk a felszolgálók egyetlen hölgy tagja, az igazi girlpower 2.0. Mindenkivel nagyon jó viszonyt ápol, szupercuki és szuperkedves. Korábban hostessként is kipróbálta már magát nálunk, végül annyira megtetszett neki a közösségünk és a vendéglátás, hogy visszatért hozzánk.
„Azt szeretem az inkognitóban, hogy mindenki érzi, hogy hol van rá szükség, ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen és, hogy jó hangulatban teljenek a mindennapjaink. Hálás vagyok a munkatársaknak, hogy meglátták bennem azt az értéket, amellyel én is hozzáadhatok ahhoz, hogy sikerre vigyük ezt az éttermet.”
Bundzik Sándor
Felszolgáló
Sanyi még csak néhány hónapja erősíti a csapatunkat, de cseppet sem kell őt féltenünk, mert bizony ő is régi motoros a szakmában.
„Engem már az első napokban bedobtak a többiek a mélyvízve. Az építő rivalizálás mellett olyan az egész hangulata, mintha egy nagy olasz család lennénk, mindennap tartogat valamilyen meglepetést, megoldandó problémát és emellett mindenki meg akarja mutatni, hogy ő a legjobb. Végül, mégis együtt viszünk sikerre minden egyes napot és olykor annyira jó a hangulat, hogy szinte már el is felejtjük, hogy egész nap dolgoztunk.”
Bedő Petra
Hostess
Petra nagyon fontos feladatot lát el nálunk, mivel ő felel a vendégek első benyomásáért. Nyitott és barátságos a személyisége, igazán üdítő a közelében lenni. Különleges képessége, hogy mindenkit meg tud győzni, pontosabban úgy promózza az éttermet, mintha az élete múlna rajta.
Szerinte a munkája nagyon izgalmas. Sokféle stílusú ember megfér itt egymás mellet, éppen ezért nagyon vegyes a célközönség is. Fő feladatának azt látja, hogy megpróbálja közelebb hozni a nagyvárosi életérzést és gasztronómiát az erre tévedő külföldi és magyar célközönség számára.
Idén bizony megünnepeljük, hogy 30 évesek lettünk és örömmel nosztalgiázunk azon, hogy milyen csodás évek vannak mögöttünk. Rengeteg munkatársra, partnerre, barátra leltünk útközben és mindenkinek hálásak vagyunk azért, mert rövidebb vagy hosszabb ideig hozzátette a történetünkhöz a sajátját.
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egyre többen vannak, akik már személyesen is megtapasztalhatták milyen érzés nálunk vendégeskedni. Mi továbbra is minden nap tiszta szívvel azon fogunk dolgozni, hogy egy incognito egy éllettel teli vibráló hely legyen. Tudjuk, mások, máshol, ezt másképp csinálják. Lehet. Mi, így csináljuk.
Liszt Ferenc maga is egyértelműen mutatja, merre vegyétek az irányt, ha a téren jártok. Ki ülne be mellé egy ebédre vagy vacsorára?
Liszt Ferenc szobra
*A tér 1986-ban történt felújításkor állították fel
Marton László szobrát, amely pontosan éttermünk előtt áll.
Itt találsz meg
Ugorj be hozzánk, és
éld át az Incognito élményt!
1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 3.
Nyitvatartás:
Hétfő-Szerda: 16.00-24.00
Csütörtök-Vasárnap: 12.00-24.00
Konyha nyitvatartás:
Hétfő-Szerda: 16.00-23.00
Csütörtök-Vasárnap: 12.00-23.00